IMG_20241230_184631%5B1%5D.jpg

 

Resepti on Kalaneuvoksen nettisivuilta ja käytin tässä Kalaneuvoksen savulohta. Meillä vain kaksi syöjää, joten tein puolet alkuperäisen reseptin annoksesta. 

 

500 g pakasteperunasuikaleita

300 g savulohta, kuutioituna

2 maustekurkkua, pieninä kuutioina

½ rkl kuivattua tilliä

n. 130 g juustoraastetta

2½ dl Valio ruokakerma Sitruuna ja pippuri

1 tl suolaa

 

Sekoita keskenään pakasteperunasuikaleet, kuutioitu savulohi, maustekurkkukuutiot, kuivattu tilli ja juustoraaste. Siirrä ainekset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ruokakermaan suola ja valuta se tasaisesti vuokaan ainesten päälle, sekoittele hieman. 

Kypsennä 200 asteessa (reilun) tunnin ajan. Omassa uunissani 1 tunti 10 minuuttia on riittävä aika, jotta pakasteperunasuikaleet ehtivät kypsyä. Parinkymmenen minuutin paiston jälkeen painele kertaalleen pinnalla olevia perunoita lastalla kerman peittoon, jotta ne eivät kuivahda. 

 

IMG_20241230_184302%5B1%5D.jpg