Alkuperäisessä reseptissä Sydänmerkki-sivustolla käytettiin kesäkurpitsan rinnalla palsternakkaa, mutta semmoista en meidän S-Marketista löytänyt, joten korvasin sen Hetki Lempeä wokmix -aineksilla, ja hyvää siitäkin tuli. Tämän ohjeen annos on kolmelle.
600 g kesäkurpitsaa
200 g Hetki Lempeä wokmix
250 g jauhelihaa
1 dl vettä
½ dl tomaattipyreetä
(3/4-)1 tl suolaa
½ tl sipulijauhetta
½ tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
Kuorrutus:
1 dl juustoraastetta
100 g (kevyt)kermaviiliä (tai hieman enemmänkin)
1 muna
½ tl maissitärkkelystä
1/4 tl suolaa
ripaus yrttisekoitusta
Viipaloi kesäkurpitsa n. ½ cm viipaleiksi.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää kasvikset, vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.
Lado kerros kesäkurpitsaviipaleita (saa mennä vähän limittäin) laakean, voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle jauheliha-kasvisseos. Laita pinnalle taas kerros kesäkurpitsaviipaleita.
Sekoita muna ja kermaviili keskenään. Lisää maissitärkkelys, mausteet ja juustoraaste sekoittaen. Levitä kuorrute vuoan pinnalle muiden ainesten päälle.
Paista uunissa sen alaosassa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kesäkurpitsaviipaleet ovat pehmentyneet ja pinta on kauniisti ruskistunut.
Kommentit