IMG_4659%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäisessä reseptissä Sydänmerkki-sivustolla käytettiin kesäkurpitsan rinnalla palsternakkaa, mutta semmoista en meidän S-Marketista löytänyt, joten korvasin sen Hetki Lempeä wokmix -aineksilla, ja hyvää siitäkin tuli. Tämän ohjeen annos on kolmelle.

 

600 g kesäkurpitsaa

200 g Hetki Lempeä wokmix

250 g jauhelihaa

1 dl vettä

½ dl tomaattipyreetä

(3/4-)1 tl suolaa

½ tl sipulijauhetta

½ tl yrttisuolaa

mustapippuria myllystä
 

Kuorrutus:

1 dl juustoraastetta

100 g (kevyt)kermaviiliä (tai hieman enemmänkin)

1 muna

½ tl maissitärkkelystä

1/4 tl suolaa

ripaus yrttisekoitusta

 

Viipaloi kesäkurpitsa n. ½ cm viipaleiksi.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää kasvikset, vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.

Lado kerros kesäkurpitsaviipaleita (saa mennä vähän limittäin) laakean, voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle jauheliha-kasvisseos. Laita pinnalle taas kerros kesäkurpitsaviipaleita.

Sekoita muna ja kermaviili keskenään. Lisää maissitärkkelys, mausteet ja juustoraaste sekoittaen. Levitä kuorrute vuoan pinnalle muiden ainesten päälle.

Paista uunissa sen alaosassa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kesäkurpitsaviipaleet ovat pehmentyneet ja pinta on kauniisti ruskistunut.