IMG_0220.jpg

 

Minulla on ollut haudutuspata käytössäni runsaan viiden vuoden ajan. Ensimmäinen haudutuspatani - jota edelleen ajoittain käytän - on 3.5 litran Pregon manuaalinen haudutuspata. Viime jouluna sain lahjaksi Crock Pot 4.7 l digitaalisen haudutuspadan. Olen huomannut, että padoissa on eroja. Pienemmällä padalla broileri kypsyy mureaksi neljässä tunnissa, mutta tällä isommalla padalla tulee siinä ajassa jo hieman kuivikasta, etenkin jos tekee ruokaa kuutioidusta broilerista. Reseptieni ohjeessa on aina ilman sulkuja se haudutusaika, jota ruokaa tehdessäni käytin. 

Hunaja ja sinappi toivat oikein herkullisen maun tähän kanaruokaan. Tällä reseptillä kastikkeen määrä on varsin vähäinen, vaikka lihoista irtoaakin jonkin verran nestettä paistumisen aikana.

 

500-600 g broilerin rintafileitä (marinoimaton)

1 tl savupaprikaa

1,25 dl juoksevaa hunajaa

3/4 dl Dijon sinappia

3/4 dl kokojyväsinappia

½ tl suolaa

pippuria

 

1 rkl maissitärkkelystä

1 rkl vettä

 

Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään kulhossa hunaja, Dijon sinappi ja kokojyväsinappi sekä savupaprikajauhe. Laita broilerinfileet haudutuspataan ja kaada hunaja-sinappikastike päälle. Kypsennä high 3½(-4 tuntia)  (tai Low 5-6 tuntia).

15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä poista broilerinfileet haudutuspadasta. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vesi ja kaada sekoittaen pataan. Laita sen jälkeen broilerit takaisin haudutuspataan ja kypsennä vielä High 15 minuutin ajan tai kunnes kastike on sakeutunut.