1441910.jpg

1 pkt (4x100 G) Pirkka-puna-ahventa
1/2 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu

Kuorrutus:
50 g voita
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1 viipale paahtoleipää, muruina ( n. 1 dl )
(mieluimmin pakastettua tai pari päivää vanhaa)
3/4 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl raastettua parmesaania
4 pientä tomaattia

Sulata kala mikrossa sulatusteholla noin 5 minuuttia. Lado kalapalat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle suola ja valele kalapalat sitruunamehulla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä sitä uunissa 225 asteessa noin 20minuuttia. Sulata voi kasarissa ja vedä pois liedeltä. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja kuivattu rakuuna. Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois ja leikkaa leipä aivan hienoksi muruksi.Hienonna persilja. Sekoita leipämurut voisulaan ja lisää persiljasilppu ja juustoraaste.Valuta kaloista vuokaan muodostunut vesi pois. Halkaise tomaatit ja asettele ne kalan viereenvuokaan. Levitä kuorrutus kalapaloille ja tomaateille. Kuorruta 225 asteessa uuninkeskitasolla noin 10 minuuttia.
Resepti: Pirkka