IMG_3829%5B1%5D.jpg

 

Kerrankin poikakin, 18-v., kiitteli ruokaa hyvänmakuiseksi. Yleensä se on kovin nirso kotiruoan syöjä. Koulun ruoka maistuu kuulemma paremmalta.

 

800-1000 g lohifileetä

1 tl suolaa

 

Dijonsinappi-mausteöljy

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl Dijon (täysjyvä)sinappia

2 rkl sitruunamehua

1 rkl hunajaa

1 dl parmesaanijuustoraastetta

 

Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta file leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla.

Mittaa kulhoon oliiviöljy, sinappi, sitruunamehu, hunaja ja parmesaanijuustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes lohen sisälämpötila on 56 astetta (tähän meni aikaa reilut 20 minuuttia)..