462072.jpg

Tämä on Kati Napan ohje Keventäjät -sivustolta.

1.5 dl puolukoita , pakaste
75 g porkkanaa , 1 keskikokoinen, raastettuna
2.25 dl Rouheinen sämpyläjauho Sunnuntai
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
4 rkl makeutusainetta aspartaamia
1 kpl kananmunaa
2 dl rasvaton maito , tai kaura- tai soijajuomaa
3 rkl kasvirasvavalmistetta, pullomargariinia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä paperiset muffinssivuoat leivinpaperoidulle uunipellille tai laita ne muffinssivuokiin. Tai käytä silikonista muffinssivuokaa sellaisenaan tai paperivuoilla vuorattuna.

Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, makeutusaine, jäiset puolukat ja porkkanaraaste ja sekoita.

Vatkaa munan rakenne sekaisin toisessa kulhossa ja lisää joukkoon maito ja pullomargariini. Lisää seos muiden raaka-aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset menevät sekaisin. Jaa 10 vuokaan. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 11-13 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla, älä paista liian pitkään etteivät muffinssit kuivu.

Lopuksi Kati Nappa antaa vielä vinkin:
VINKKI: Vähärasvaiset muffinssit jäävät helpommin kiinni paperivuokiin kuin runsaammin rasvaa sisältävät. Myös marjat tarttuvat helposti kiinni muffinssivuoan reunaan.

Minulle jäi epäselväksi vinkin tarkoitus. Vinkkaako Nappa, että ehkä kuitenkin kannattaisi tehdä rasvaisempia muffinsseja? Muffinssit tosiaan jäävät kiinni paperivuokiin (en uskaltanut edes kokeilla suoraan muffinssipellille, kun ajattelin, että siitä niitä ei saa varmaan sitten millään irti). Mutta maku oli hyvä.