001.jpg

 

Ohje on blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä vuosien takaa.

 

7 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2 rkl tomaattipyrettä

1 rkl soijakastiketta

1 rkl sinappia

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus mustapippuria

280 g nakkeja ( 10 kpl)

140 g pekonikuutioita

5 rkl Maizena ruskea suuruste

1-2 dl ruokakermaa

2 maustekurkkua pieninä kuutioina

 

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, tomaattipyre, soijakastike, sinappi, sipulirouhe ja mustapippuri. Lisää kattilaan pannulla ruskistetut pekonikuutiot. Ruskista nakkiviipaleet ja lisää ne kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää sitten kiehuvaan nesteeseen Maizena-suuruste, anna kiehua minuutti. Lisää ruokakerma. Lisää lopuksi herkkukurkkukuutiot. Tarkista maku ja mausta esim. paprikalla tai valkosipulilla halutessasi.