IMG_3710%5B1%5D.jpg

Friteeratut banaanit Airfryerilla. Friteeratut banaanit syntyivät airfryerissa Airfryer Masterchefin videon pohjalta. Tarvitset vain banaaneja, maissitärkkelystä (vehnäjauhokin varmaan ajaisi asiansa), korppujauhoja ja tilkan oliiviöljyä. Kypsennys tapahtui 180 asteessa 5 + 3  minuuttia, tosin joku videon kommenteissa sanoo kypsentäneensä banaanit 200 asteessa 12 minuuttia ja saaneensa näin kauniisti ruskistuneen ja rapean pinnan banaaneihin. Sitä voi kokeilla ensi kerralla, kielen olivat viedä mennessään näinkin kypsennettynä. Nämä sopisivat vaniljajäätelön kanssa nautittavaksi, meillä nyt oli vain Trio-jäätelötuutteja pakkasessa, niin niiden kanssa mentiin.

 

IMG_3704%5B1%5D.jpg

Valmiit pariisinperunat Airfryerilla. Näin suhteellisen tuoreena pöhöttimen omistajana olen huomannut, että muutamissa kaupan elintarviketuotteissa on jo ohjeet valmistukseen airfryerillä. Niin oli näissä yrttimaustetuissa pariisinperunoissakin, jotka kypsennettiin pakkauksessaan 200 astetta 10-12 minuuttia.

 

IMG_3699%5B1%5D.jpg

Pakasteruuruskaalit Airfryerilla. Pakasteruusukaalit jäisinä koriin, suihkautus rapsiöljyä ja kypsennys 200 astetta 13 minuuttia. Paistumisen puolivälissä ravistele koria.

 

IMG_3706%5B1%5D.jpg

Esikypsennetyt maissintähkät Airfryerilla. Voisulassa kierittely.  200 astetta 8 minuuttia, puolivälissä kääntö.

 

IMG_3713%5B1%5D.jpg

Porsaan ulkofilepihvi Airfryerilla. Viikonloppuruokana Snellmannin maatiaispossun tomaatti-pesto -ulkofilepihvit airfryerissa. Liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Esilämmitetyssä airfryerissa 200 astetta 10 minuuttia, kääntö puolivälissä paistamista. Lihat laitoin folioon tekeytymään siksi aikaa, kun kasvikset paistuivat. 

Pakastekasviksiin laitoin sekoitellen tilkan öljyä ja maistoin jäisinä suolalla, pippurilla ja timjamilla. 200 astetta ja 8-10 minuuttia.