Viikonloppua vietettiin miehen synttäreitä ihan vain oman perheen kesken ja ajattelin yrittää väsätä juhlan kunniaksi pienen voileipäkakun, elämäni ensimmäisen. Ohje löytyi Kotikokki.netistä. Tällä ohjeella oli hyvä aloitella, sillä se on helppotekoinen, ja täytteet saa valmiina suoraan kaupasta.

Tarvitset: vaaleaa ja tummaa vuokaleipää, lihalientä, kinkkua suikaleina, voileipäpikkelssiä,  italiansalaattia, sinappikurkkusalaattia, Olympia-sulatejuustoa ja 1-2 prk smetanaa.

Tee kakku suorakulmaiseen tai pyöreään vuokaan. Laita vuoan pohjalla muovikelmua kakun ja vuoan väliin ja jätä kelmusta varaa myös kanneksi. 

1. Kerros: Täytä vuoan pohja huolellisesti vaalealla vuokaleivällä. Jos vuoka on pyöreä, leikkaa leivät niin, että reunatkin peittyvät. Kostuta pohja lihaliemellä joka puolelta. Lisää päälle voileipäpikkelsiä ja kinkkusuikaleita.

2. Kerros : Lisää pohjaksi tummaa vuokaleipää, kostuta, täytteeksi italiansalaattia ja kinkkua.

3. Kerros: Pohjaksi vaaleaa leipää, kostuta, täytteeksi sinappi-kurkkusalaattia ja kinkkua.

Jatka näin kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi (eli siis tulevaksi pohjaksi) leipäkerros. Jätä jääkaappiin yöksi kelmulla peitettynä. 

Seuraavana päivänä: kumoa kakku varovasti tarjoiluvadille. Sekoita smetana ja  mikrossa pehmitetty sulatejuusto tahnaksi ja kuorruta sillä kakku. Koristele esim. kurkulla, tomaatilla, ananaksella, persiljalla ja kinkulla.