IMG_4524%5B1%5D.jpg

 

Tämmöistä syötiin miehen kanssa jo 80-luvun lopulla yhteen muutettuamme. Aina silloin tällöin tätä tulee edelleen tehtyä.

 

3 dl makaronia

2 prk tonnikalaa vedessä

1 pss herne-maissi-paprikaa

kirsikkatomaatteja, halkaistuna

1 maustekurkku, pilkottuna

Lisäksi:

keitettyjä kananmunia

patonkia

 

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita joukkoon tonnikala, herne-maissi-paprika, halkaistut kirsikkatomaatit ja pilkottu maustekurkku. Tarjoile sinappisen salaatinkastikkeen kanssa.

Esipaistetut patongit airfryerilla: 200 astetta 8 minuuttia, kääntö puolivälissä.

Keitetyt kananmunat airfryerilla: 130 astetta 13 minuuttia.

Mies tapaa syödä aamuisin leipänsä päällä keitettyjä munia, jotka on etukäteen kypsentänyt airfryerilla 10-12 munaa kerrallaan. Munia ei tarvitse rei´ittää. Yleensä munat eivät rikkoudu kypsennettäessä, silloin tällöin saattaa yksittäisen munan kuori hieman haljeta. Kypsennysaika on sama jääkaappikylmille ja huoneenlämpöisille munille. Munia ei tarvitse laittaa kylmään veteen kypsennyksen jälkeen, ottaa vain korin pöhöttimestä ulos ja antaa niiden jäähtyä, kuoret kyllä irtoavat.