Lempiruokani lapsuudenkodissa oli makaronilaatikko. Äidin maustehyllyssä oli neljä maustepurkkia: suola, pippuri, nelimauste ja kaneli - niillä mentiin. Muistelen, että makaronilaatikon äiti maustoi pelkästään suolalla ja pippurilla, ja voi että oli hyvää.
Teinipoika on ruvennut toivomaan vähän mausteisempaa makaronilaatikkoa, ja tällainen meni kokeiluun. Jos haluat kunnon texmex-makua ruokaan, nelinkertaista (sic!) juustokuminan, chilijauheen ja paprikan määrä.
5 dl makaronia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
3 munaa
7 dl maitoa
1,5 tl suolaa
mustapippuria
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 dl cheddarjuustoraastetta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja paista pannulla jauhelihan kanssa. Sekoita keskenään maito ja munat, lisää mausteet.
Voitele uunivuoka ja kaada keskenään sekoitetut jauheliha ja makaronit vuokaan. Lisää munamaito. Paista 180 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes munamaito on hyytynyt. Lisää juustoraaste pinnalle paistumisen puolivälissä.
Kommentit