IMG_4355%5B1%5D.jpg

 

Sen verran helppotekoisen kuuloiseen jauheliha-kesäkurpitsavuoan ohjeeseen törmäsin, että tein tätä ihan arkiruokana erään lähes takin tyhjänneen työpäivän jälkeen.

 

400 g naudan jauhelihaa

600 g (2 pientä) kesäkurpitsaa

1 sipuli (laitoin 1 tl sipulijauhetta)

2 valkosipulinkynttä (laitoin ½ tl valkosipulijauhetta)

1 prk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa

1 lihafondikuutio

100 g emmentaljuustoraastetta

 

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja viipaloi ne n. ½ cm viipaleiksi. Halkaise isoimmat viipaleet vielä kahteen osaan.

Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista jauheliha ja sipulit paistokasarissa. Lisää tomaattimurska ja lihafondikuutio. Sekoita ja kypsennä hetki, kunnes lihafondikuutio on sulanut. Lisää sitten pilkottu kesäkurpitsa ja sekoita hyvin.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa 50 minuuttia. Ota sitten folio pois ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 175 asteessa vielä noin 15 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut kauniin värin.