IMG_3418%5B1%5D.jpg

 

Tänään on meillä talven toistaiseksi kylmin päivä. Nyt illalla, kun tätä kirjoittelen, on pakkasta jo yli -16 astetta.

Tällä kertaa teinkin vain neljän hengen kokoisen annoksen hernekeittoa, niin tulee syötyä (lähes) kaikki kerralla eikä tarvitse pakastinta täyttää. Lihana hernekeitossa Korpelan kinkkusuikaleet.

 

250 g kuivattuja herneitä

3/4 l vettä

½ sipulia, silputtuna

½ lihafondikuutiota

5 maustepippuria

1 laakerinlehti

200 g Korpelan kinkkusuikaleita

0,5 tl meiramia

n. ½ tl suolaa

 

 

Huuhtele herneet. Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, laita herneet haudutuspataan ja lisää 3/4 litraa vettä. Lisää maustepippurit, laakerinlehti, silputtu sipuli ja puolikas lihafondikuutio. Hauduta High 6 tuntia.

½ tuntia ennen kypsennysajan päättymistä lisää kinkkusuikaleet (ne olisi kyllä voinut pilkkoa lyhyemmiksi). Mausta valmis keitto meiramilla ja mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa.