IMG_4153%5B1%5D.jpg

 

Vapunpäivänä käytiin perinteisesti seurakuntatalolla syömässä munkit ja simat. Yhden pullon simaa ostin kotiinkin. Ruoaksi laitoin lohta. Nakit ja perunasalaatti säästettiin iltapalaksi.

 

450 g lohifileepala

n. 1/3 tl suolaa

Meira sitruunaista kalamaustetta (suolaton) myllystä

100 g yrttimaustettuja fetajuustokuutioita (Lidlistä)

n. 15 kirsikkatomaattia

 

Laita lohifileepala voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja kalamausteella. Lisää lohen päälle fetajuustokuutiot. Levitä kirsikkatomaatit kalan ympärille ja valuta fetajuustorasian öljy sekä kalan että tomaattien päälle.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia (miehen mielestä olisi saanut olla vähän pidempäänkin).

Finduksen perunakiekot laitoin airfryerissa, ohje siihen täältä.

 

IMG_4152%5B1%5D.jpg