Vapunpäivänä käytiin perinteisesti seurakuntatalolla syömässä munkit ja simat. Yhden pullon simaa ostin kotiinkin. Ruoaksi laitoin lohta. Nakit ja perunasalaatti säästettiin iltapalaksi.
450 g lohifileepala
n. 1/3 tl suolaa
Meira sitruunaista kalamaustetta (suolaton) myllystä
100 g yrttimaustettuja fetajuustokuutioita (Lidlistä)
n. 15 kirsikkatomaattia
Laita lohifileepala voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja kalamausteella. Lisää lohen päälle fetajuustokuutiot. Levitä kirsikkatomaatit kalan ympärille ja valuta fetajuustorasian öljy sekä kalan että tomaattien päälle.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia (miehen mielestä olisi saanut olla vähän pidempäänkin).
Finduksen perunakiekot laitoin airfryerissa, ohje siihen täältä.
Kommentit