1092667.jpg


1-2 jauhoista perunaa / ruokailija (esim. Rosamunda)

Lohitäyte: (kuvassa vasemmalla)
1 rs (100 g) yrttituorejuustoa
1 dl RuokaCremeä tai kermaa
100 g kylmäsavulohta
n. 10 cm pala purjoa
tilliä
rouhittua mustapippuria

Porotäyte: (kuvassa oikealla)
1 tlk (200 g) kermaviiliä
100 g savuporoa viipaleina
n. 1 dl maustekurkkukuutioita
2 tl sinappia
2 tl ketsuppia
rouhittua mustapippuria

Pese isot, tasakokoiset perunat hyvin, sivele öljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa runsas tunti eli kunnes ne ovat kypsiä. Halkaistuille perunoille riittää 45 minuuttia.

Lohitäyte: Hienonna lohi ja leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Notkistatuorejuusto RuokaCremellä tai kermalla. Lisää lohi, purjo, tillisilpua ja mustapippuria. Anna täytteen vetäytyä jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Porotäyte: Hienonna poro. Sekoita kermaviilin joukkoon poro, maustekurkkukuutiot, sinappi, ketsuppi ja mustapippuri. Anna täytteen vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.