IMG_4393%5B1%5D.jpg

 

Kurikassa oli eilen Sadonkorjuutori, jossa eteläpohjalaiset tuottajat kauppasivat lähiruokatuotteita ja jalostettuja ruokavalmisteita. Meidän mukaan lähti omenapiirakkaa, suolaista piirakkaa, perunoita, omenoita, kananmunia, Korpelan kypsää kanan rintafileetä ja Highland-naudan palapaistia.

Olin aikeissa tehdä tänään palapaistia jo aiemmin bloggaamallani hyväksi havaitulla ohjeella, mutta sitten tänä aamuna ei päässytkään mihinkään Vuodatuksen blogeihin ennen aamu kymmentä. Joten jouduin etsimään uuden ohjeen, kun en sitä vanhaa muistanut ja tällaiseen sitten päädyin.

 

500 g naudan palapaistia

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl savupaprikajauhetta

½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

3 dl vettä

2 rkl soijakastiketta

1½ dl ruokakermaa

150 g Creme Bonjour Mustapippuri-tuorejuustoa

 

Ota palapaistilihat huoneenlämpöön tunti ennen ruoan valmistusta. Laita Minigrip-pussin pohjalle jauhot, savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri. Sulje pussi ja ravistele sitä niin, että lihakuutiot peittyvät jauhoihin. Ravistele lihoista ylimääräinen jauho pois ja ruskista lihapalat kuumalla pannulla rasvassa. Laita ruskistetut lihat haudutuspadan pohjalle, lisää vesi ja soijakastike. Kypsennä Low noin 6 (-8) tunnin ajan.

Kun kuusi tuntia on kulunut, lisää pataan ruokakerma ja tuorejuusto  nokareina sekoittaen. Sulje kansi ja jatka kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan.