373332.jpg

Meillä on jo aikaa sitten poika kieltäytynyt syömästä lasten purkkiruokia. Mutta suosikki, Bonan Merimiespata kelpaa edelleen. No, äiti sai päähänsä tarjota itse tehtyä merimiespataa. Resepti löytyi Piltin sivuilta.

8-10 perunaa
2 porkkanaa
pala purjoa
0,5 rkl rypsiöljyä
300-400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
mausteita
2-3 dl vettä
1 dl perhekaljaa
1 kuutio kasvislientä
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria tai pippuriseosta

Paista jauheliha ja mausta se oman makusi mukaan. Kuori ja viipaloi perunat ja paloittele porkkanat. Lado padan pohjalle perunat ja porkkanat paistetun jauhelihan kanssa vuorotellen. Lisää kasvisliemi ja perhekalja. Nestettä saa olla sen verran, että kun vähän kallistat pataa niin neste näkyy. Ripottele päälle pippuri ja paprikajauhe. Hauduta kypsäksi liedellä miedolla lämmöllä 20-30 min välillä sekoitellen. Maista ja lisää halutessasi suolaa.