452530842_2162918544065719_1291311560834

 

Tänään syntyi koko sapuska airfryerilla. Tätä reseptiä kirjoittaessani ulkona sataa oikein kaatamalla ja ukkostaa.

 

Hunaja-sinappilohi airfryerilla:

350 g lohifileetä

1 tl suolaa

mustapippurirouhetta

sitruunamehua

2 rkl Dijon-sinappia

1 rkl juoksevaa hunajaa

½ tl valkosipulimurskaa

 

Mausta lohifileepalat suolalla ja mustapippurirouheella. Pirskottele päälle sitruunamehua. Sekoita keskenään Dijon-sinappi, juokseva hunaja ja valkosipulimurska, ja levitä seos tasaisesti lohifileiden päälle.

Suihkauta airfryerin korin pohjalle vuokasprayta. Kypsennä 180 asteessa 17 minuutin ajan.

 

Tomaatti-kesäkurpitsapaistos airfryerilla:

300 g kesäkurpitsaa

2 tomaattia

n. 100 g fetajuustokuutioita

0,3 dl ruokaöljyä

1 tl kuivattua basilikaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippurirouhetta

 

Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Laita palat voideltuun, kooltaan 1 litran, uuninkestävään vuokaan. Lisää fetajuustokuutiot ja sekoita ainekset keskenään.

Sekoita ruokaöljyyn kuivattu basilika, suola ja mustapippuri. Valuta maustettu öljy kasvisten päälle ja sekoita jälleen hieman.

Kypsennä airfryerilla 190 asteessa noin 20 minuutin ajan, sekoittele aineksia pariin otteeseen kypsennyksen aikana.