Meillä poika ei tykkää kaaliruoista, joten niitä tulee aika harvoin tehtyä. Tälläkin kertaa hän päätyi sopan syömisen sijasta tekemään itselleen nuudeleita. Tästä tulee iso annos, jota riittää vielä seuraavana päivänä lämmitettäväksikin. Sanotaanhan, että kaaliruoat vain paranevat, kun niitä lämmittää uudelleen.
1,5 l vettä
3 lihaliemikuutiota
10 maustepippuria
1/4 tl valkosipulijauhetta
500 g valkokaalia, suikaleina
300 g Pirkka juureskuutioita (vihannesosastolta) -poislukien purjo
200 g suippopaprikaa, kuutioina
300-400 g balkanmakkaraa, kuutioina
2 tl meiramia
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää lihaliemikuutiot ja maustepippurit sekä valkosipulijauhe. Lisää kaali ja juureskuutiot. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää paprikakuutiot ja jatka keittämistä 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää makkarakuutiot ja anna keiton kuumentua. Mausta lopuksi meiramilla.
Kommentit