IMG_4051%5B1%5D.jpg

 

Perunoiden kuoriminen ei ole millään tavalla intohimoni, joten yleensä pistän miehen kuorimaan perunat. Häneltä se käy näppärästi. Yhdessä vaiheessa hankimme perunankuorimakoneenkin, ja olihan se kätevä, mutta oli kamala työ puhdistaa se, ja myimmekin sen sitten jossain vaiheessa kirppiksellä pois. Tämä ohje oli oikein sopiva minulle, sillä tässä oli käytetty noita jääkaappilämpötilassa säilytettäviä kypsiä pariisinperunoita. Ja oli kyllä hyvää soppaa. Ohjeen annoksesta riittää 2-3 hengelle. 

 

8 dl vettä

1½ kalafondikuutiota

6-8 maustepippuria

6-8 mustapippuria

1 iso porkkana, kuorittuna ja pieneksi kuutioituna

1 pkt (500 g) Mummon kypsät Pariisinperunat

300 g kylmäsavulohta, kuutioina

2 dl ruokakermaa

½ nippua tilliä

(suolaa)

 

Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalafondikuutiot ja pippurit. Lisää porkkanat ja keitä ne kypsiksi (10 minuuttia). Kun porkkanat ovat kypsiä, nostele pariisinperunat ja lohipalat keittoon, lisää myös kerma ja tilli. Anna keiton hautua kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes perunat ovat lämmenneet.