IMG_4569%5B1%5D.jpg

 

Airfryer kokkaamista aloin opetella kesällä 2021, jolloin Tuurin reissulta lähti Keskisen kyläkaupasta Princess Aerofryer Deluxe XXL 5.5 litran korilla. Se toimii edelleen vallan mainiosti.

Aikani sillä kokkailtuani rupesin kaipaamaan toista airfryeria rinnalle ja mies sitten bongasi netistä Hullujen Päivien tarjouksesta kaksikorisen Princess Double Basket Aerofyerin, jossa on kaksi 4 litran koria. Suomenkielinen ohje tuosta paketista tosin puuttui, mutta kyllä laite on toimimaan saatu.

Tuossa vanhemmassa airfyerissa on tehoja 1700 W. Uuden laitteen ohjekirjassa kerrotaan, että kummassakin korissa on 1600 W lämmitysvastus. Jos molempia koreja käytetään yhtäaikaisesesti, käyttää airfryer enintään 1700 W tehoa, koska korit kytkeytyvät päälle vuorotellen. Hyvin tuntui uudella laitteella toimivan ne samat lämpötilat ja ajat, joita olin vanhassakin laitteessa käyttännyt.

Kaksikorisessa airfryerissa on myös esiohjelmoidut ohjelmat eri ruokalajeille, mutta ajan ja lämpötilan voi säätää myös itse. Shake-toiminto muistuttaa, kos on aika ravistaa koria. Sync-toiminnolla voi varmistaa, että kaksi ruokaa kahdella eri paistoajalla ovat valmiita samalla hetkellä.

Ja tämmöistä tänään syntyi, ja ajastin kypsymisajat niin, että kaikki oli valmista samanaikaisesti.

Kariniemen kananpojan kinkku-juusto täytteiset fileet. 180 astetta 26 minuuttia, kääntö puolivälissä paistamista.

IMG_4564%5B1%5D.jpg

 

Finduksen perunakiekot (pakaste). Ensin 190 astetta 10 minuuttia, sen jälkeen lämpötila nostetaan 200 asteeseen ja jatketaan paistamista vielä 5 minuuttia. Kääntö pariin kertaan paistamisen aikana.

IMG_4568%5B1%5D.jpg

 

Ja vielä pakastekasviksia Melanie Cooksin ohjeella.  Nämä olivat FInduksen Bali style Wok-vihanneksia. 200 astetta 10 minuuttia. Puolivälissä paistamista ravistus ja maustaminen. Mulla on ollut vähän hakusalla saada pakastekasviksista fryerilla kunnolla rapeita, nämä onnistuivat täydellisesti.

IMG_4565%5B1%5D.jpg