Juhannussyömisille nyt arkena vaihtelua, liha-makaronilaatikkoa pitkästä aikaa. Jostain bongasin ohjeen, jossa makaronilaatikon sekaan oli laitettu kylmäsavuporosulatejuustoa, ja kun semmoinen löytyi jääkaapin juustolokerosta, niin ei kun kokeilemaan - ja hyvän maun antoikin. Lisäksi laitoin laatikkoon juhannukselta jääneet loput kirsikkatomaatit, nyt kun olivat vielä hyviä.
Kuva ruoasta jäi ottamatta mutta laitanpa tähän kuvan kesälomareissumme yhdestä kohteesta, nimittäin Tuurin kyläkaupan kahvilasta, siinä on kuparipannu poikineen.
3 dl sarvimakaronia
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
½ tl sipulijauhetta
pippurisekoitusta myllystä
1/2 pkt Koskenlaskija kylmäsavuporo-sulatejuustoa
100 g kirsikkatomaatteja, halkaistuina
Munamaito:
6 dl maitoa
3 munaa
½ tl suolaa
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkausohjeen mukaan.
Paista jauheliha pannulla rasvassa ja mausta se suolalla, sipulijauheella ja pippurisekoituksella.
Pilko Koskenlaskijajuusto pieniksi kuutioiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Kaada vuokaan munamaito. Paista 200 asteessa tunnin ajan.
Kommentit