IMG_1856%5B1%5D.jpg

 

Uusia perunoita uudella tavalla, tosi hyviä uunissa kypsennettynä, kun tulee rapea, mausteinen kuori. Syötiin lihapullien, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa. Loma jatkuu vielä...

 

Uudet perunat uunissa:

600 g uusia perunoita

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

mustapippurirouhetta

1 tl kuivattua rosmariinia

 

Pese perunat hyvin harjaten ja valuta kuiviksi. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, ja pyörittele perunat öljyssä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 30-45 minuuttia. 

 

Isoäidin lihapullat:

1 dl kermaviiliä

½ dl korppujauhoja

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 muna

1 tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

½ tl mustapippuria

vajaa ½ tl maustepippuria

ripaus valkopippuria

 

Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään, anna turvota 5-10 minuuttia. 

Lisää muna ja mausteet sekä sipulirouhe, sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Muotoile lihapulliksi ja paista pannulla rasvassa tai uunissa 225 asteessa koosta riippuen 15-25 minuuttia.

 

Kermaviilikastike:

1 prk kermaviiliä

1 rkl Dijon sinappia

½ rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

ripaus suolaa

½-1 dl ruohosipulia (tilliä, persiljaa) hienonnettuna