Uusia perunoita uudella tavalla, tosi hyviä uunissa kypsennettynä, kun tulee rapea, mausteinen kuori. Syötiin lihapullien, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa. Loma jatkuu vielä...
Uudet perunat uunissa:
600 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
Pese perunat hyvin harjaten ja valuta kuiviksi. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, ja pyörittele perunat öljyssä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 30-45 minuuttia.
Isoäidin lihapullat:
1 dl kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
vajaa ½ tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään, anna turvota 5-10 minuuttia.
Lisää muna ja mausteet sekä sipulirouhe, sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Muotoile lihapulliksi ja paista pannulla rasvassa tai uunissa 225 asteessa koosta riippuen 15-25 minuuttia.
Kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl Dijon sinappia
½ rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa
½-1 dl ruohosipulia (tilliä, persiljaa) hienonnettuna
Kommentit