Tänään meillä oli ruoaksi lihamureketta kukkakaaligratiinin ja pariisinperunoiden kanssa tarjottuna. Kuvassa pojan annos.
Ananaksella maustettu mureke
500 g jauhelihaa
0,75 dl korppujauhoja
1,5 dl ananaslientä + vettä
2 rkl perunajauhoja
1 tlk valutettua ananasmurskaa
1 tl suolaa
1 tl curryä
0,5 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle:
0,5 dl sinappia + 0,5 dl ketsuppia
0,5 dl korppujauhoja tai murskattuja maissihiutaleita
Liota korppujauhoja 10 minuuttia nesteessä. Sekoita aineksista mureketaikina ja muotoile kostutetuin käsin murekkeeksi. Levitä päälle sinappia ja ketsuppia ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Kommentit