343612.jpg

 

Tänään meillä oli ruoaksi lihamureketta kukkakaaligratiinin ja pariisinperunoiden kanssa tarjottuna. Kuvassa pojan annos.

Ananaksella maustettu mureke

500 g jauhelihaa
0,75 dl korppujauhoja
1,5 dl ananaslientä + vettä
2 rkl perunajauhoja
1 tlk valutettua ananasmurskaa
1 tl suolaa
1 tl curryä
0,5 tl mustapippurirouhetta

Pinnalle:

0,5 dl sinappia + 0,5 dl ketsuppia
0,5 dl korppujauhoja tai murskattuja maissihiutaleita

Liota korppujauhoja 10 minuuttia nesteessä. Sekoita aineksista mureketaikina ja muotoile kostutetuin käsin murekkeeksi. Levitä päälle sinappia ja ketsuppia ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.