600 g naudan palapaistilihoja
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 laakerinlehti
1/4 dl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
porkkanaa / paprikaa
½ dl kuohukermaa
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruoanvalmistusta. Ruskista lihat pannulla öljyssä muutamassa erässä. Kaada paistetut lihat pataan. Huuhtele pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen.
Ripottele lihapalojen päälle vehnäjauho ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi, sipulirouhe ja mausteet sekä paprika- / porkkanakuutiot. Hauduta uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 2 tuntia. Lisää kerma ja anna muhia vielä 5 minuuttia.
Kommentit