Suunnitelmana oli kauppaan lähtiessä ostaa tavallista lohifilettä keittoon, mutta päädyinkin sitten ostamaan savulohta. Tässä reseptissä ei käytetty lainkaan liemikuutioita, mutta maku oli silti mainio.
8 dl vettä
1 pss (750 g) Apetit Peruna ja Keittokasvikset
1 tl suolaa
½ tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
2 dl ruokakermaa
300 g savulohta paloiteltuna
1 prk smetanaa
tuoretta tilliä silputtuna
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää Peruna- ja keittokasvikset, suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää savulohi ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta levy heti, kun keitto kiehahtaa, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää sitten smetana, kuumenna, mutta älä anna kiehahtaa. Silppua päälle tuoretta tilliä.
Kommentit