20231116_185433%5B1%5D.jpg

 

 

Suunnitelmana oli kauppaan lähtiessä ostaa tavallista lohifilettä keittoon, mutta päädyinkin sitten ostamaan savulohta. Tässä reseptissä ei käytetty lainkaan liemikuutioita,  mutta maku oli silti mainio.

 

8 dl vettä

1 pss (750 g) Apetit Peruna ja Keittokasvikset

1 tl suolaa

½ tl kokonaisia maustepippureita

1 laakerinlehti

2 dl ruokakermaa

300 g savulohta paloiteltuna

1 prk smetanaa

tuoretta tilliä silputtuna

 

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää Peruna- ja keittokasvikset, suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää savulohi ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi ja sammuta levy heti, kun keitto kiehahtaa, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää sitten smetana, kuumenna, mutta älä anna kiehahtaa. Silppua päälle tuoretta tilliä.