Pekonista lihamureketta. Ensimmäistä kertaa kokeilussa Snellmannin ylikypsä pekoni, joka on siis kypsä tuote. Tein murekkeen uunin automaattiohjelmalla. Laitoin murekkeen kylmään uuniin toiseksi alimmalle tasolle ja uunin lihalämpömittarin tökkäsin keskelle mureketta. Automaattiohjelma paistoi murekkeen 185 asteessa kunnes sisälämpötila oli 85 astetta.
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 pkt Snellmannin ylikypsä pekoni
n. 1½ dl aurinkokuivattu tomaatti kuutioita (Rainbow)
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
ripaus valkosipulirouhetta
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus maustepippuria
Sekoita kerma ja korppujauhot, anna turvota 5 minuuttia. Pilko pekoni. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile mureketaikina uunipellille tasaiseksi pötköksi. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Kommentit