Tänään haudutuspadassa kypsyi hernekeitto. Tämä määrä soppaa oli juuri sopiva 3.5 l haudutuspataani. Kypsennysaika kuusi tuntia on pitkä kattilassa tehtävään keittoon verrattuna, mutta keitto kypsyy itsekseen, sitä ei tarvitse sekoitella tai vahtia muutenkaan. Keiton rakenne oli hyvä, herneet olivat pehmeitä ja lientä oli sopivasti. Tämän jälkeen meillä keitellään hernekeitto aina haudutuspadassa.
500 g kuivattuja herneitä
300 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 lihafondikuutio
1½ l vettä
1 tl meiramia
n. 1 tl suolaa
Liota herneitä kylmässä vedessä 10-12 tuntia. Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset pataan ja hauduta High-asennolla noin 6 tuntia. Mausta keitto meiramilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit