IMG_1951%5B1%5D.jpg

 

Tänään haudutuspadassa kypsyi hernekeitto. Tämä määrä soppaa oli juuri sopiva 3.5 l haudutuspataani. Kypsennysaika kuusi tuntia on pitkä kattilassa tehtävään keittoon verrattuna, mutta keitto kypsyy itsekseen, sitä ei tarvitse sekoitella tai vahtia muutenkaan. Keiton rakenne oli hyvä, herneet olivat pehmeitä ja lientä oli sopivasti. Tämän jälkeen meillä keitellään hernekeitto aina haudutuspadassa. 

 

500 g kuivattuja herneitä

300 g jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 lihafondikuutio

1½ l vettä

1 tl meiramia

n. 1 tl suolaa

 

Liota herneitä kylmässä vedessä 10-12 tuntia. Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset pataan ja hauduta High-asennolla noin 6 tuntia. Mausta keitto meiramilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.