IMG_1951%5B1%5D.jpg

 

Tänään haudutuspadassa kypsyi hernekeitto. Tämä määrä soppaa oli juuri sopiva 3.6 l haudutuspataani. Kypsennysaika on pitkä, vähintään 8 tuntia, mutta keitto kypsyy itsekseen, sitä ei tarvitse sekoitella tai vahtia muutenkaan. Keiton rakenne oli hyvä, herneet olivat pehmeitä ja lientä oli sopivasti. Tämän jälkeen meillä keitellään hernekeitto aina haudutuspadassa. 

 

500 g kuivattuja herneitä

300 g jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 lihafondikuutio

1½ l vettä

1 tl meiramia

suolaa

 

Liota herneitä kylmässä vedessä 10-12 tuntia. Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla. Laita kaikki ainekset pataan ja hauduta High-asennolla noin 8 tuntia. Mausta keitto meiramilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.