IMG_3517%5B1%5D.jpg

 

Eräänä arki-iltana töistä tultua kävin K-Supermarketin kautta ja nakkasin keiton ainekset haudutuspataan. Sopivasti valmista, kun mieskin pitkän työpäivän jälkeen kotiutui. Tein tämän 4.7 litran haudutuspadassani, joka tuli tästä määrästä soppaa yli puolilleen, joten sitä riitti hyvinkin seuraavaksi päiväksi etätyöläiselle. Jossain broileri-nuudelikeiton reseptissä lisättiin liemeen Koskenlaskijaa, se olisi voinut sopia hyvin.

 

700 g broilerin fileetä, marinoimaton

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippurirouhetta

1 pieni sipuli, silputtuna

1 keskikokoinen paprika, kuutioituna (tai pari porkkanaa)

2 varsisellerin vartta, kuutioituna

2 tl inkivääritahnaa

2 tl murskattua valkosipulia

3/4 tl timjamia

3/4 tl oreganoa

1 laakerinlehti

1,5 l vettä

3 kanafondikuutiota

1 pkt (250 g) Pirkka munanuudeleita

tuoretta persiljaa silputtuna

 

Laita broilerin fileet haudutuspadan pohjalle. Laita niiden päälle sipuli, paprika, varsiselleri, inkivääritahna ja valkosipuli. Lisää timjami, oregano, laakerinlehti, vesi ja kanafondikuutiot. Kypsennä kantta avaamatta High 4 tuntia tai Low 6-8 tuntia.

Kypsennysajan lähestyessä loppuaan keitä murennetut nuudelit erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Tällä välin riivi broilerifileet suikaleiksi kahdella haarukalla. Lisää suikaloitu kana ja keitetyt nuudelit keittoon. Lisää halutessasi valmiiseen ruokaan tuoretta persiljaa.