Ensi kuulemalta teinipoika ihmetteli, miten sinappi, hunaja ja kana voivat sopia yhteen, mutta syötyään totesi, että hyväähän tämä oli.
1 kg broilerin fileepihvi (marinoimaton)
1 1/4 dl juoksevaa hunajaa
1 1/4 dl Dijon sinappia
1½ tl Worcesterkastike
0,6 dl sulatettua voita
3/4 tl valkosipulijauhetta
½ tl oreganoa
½ tl pippuria
½ tl suolaa
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
1 dl kuohukermaa
Laita broilerit haudutuspadan pohjalle. Sekoita keskenään pienessä kulhossa hunaja, sinappi, Worcesterkastike, sulatettu voi ja mausteet (kerma lisätään vasta haudutuksen loppuvaiheessa).Kaada sinappi-hunajaseos broilereiden päälle.
Kypsennä High 3½ tuntia (tai Low 6 tuntia). 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää keskenään sekoitettu maissitärkkelys ja vesi sekä kuohukerma sekoitellen. Lopuksi revi kana haudutuspadassa kahdella haarukalla riekaleiksi kastikkeen joukkoon.
Kommentit