IMG_4223%5B1%5D.jpg

 

Tänään tein pienen annoksen riisi-tonnikalavuokaa airfryerissa. Käyttämäni vuoka on noin litran vetoinen, ja se mahtuu oikein soppelisti pöhöttimeeni. Tämän ohjeen annos on kolmelle hengelle, alkuperäinen uunissa tehtävän kuuden hengen annoksen ohje löytyy täältä.

 

1½ dl täysjyväriisiä

½ kalaliemikuutiota

½ l vettä

1 prk tonnikalaa vedessä

½ tl sitruunapippuria

ripaus jauhettua valkopippuria

½ rkl kuivattua tilliä

1 dl cheddarjuustoraastetta

1 muna

2 dl ruokakermaa

½ tl yrttisuolaa

 

Keitä riisi kypsäksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkausohjeen mukaan. Sekoita kypsään riisiin tonnikala, sitruunapippuri, valkopippuri, kuivattu tilli ja juustoraaste. Laita seos uunivuokaan.

Sekoita muna ja kerma, mausta yrttisuolalla. Kaada uunivuokaan ja sekoita hieman, että munamaito asettuu tasaisesti ainesten joukkoon.

Kypsennä airfryerissa 150 asteessa puolen tunnin ajan.

 

IMG_4222%5B1%5D.jpg