IMG_3934%5B1%5D.jpg

 

Usein, kun mietin, mitä ruoaksi laittaisin, käyn Mimmin keittiössä -blogissa. Siellä oli juuri tehty jauheliha-perunalaatikkoa  ja sellaiseen minäkin päädyin tämän viikon erään arki-illan ruoan osalta, hieman erilaisella ohjeella vain.

 

750 g viipaleperunoita (pakaste)

400 g naudan jauhelihaa

100 g tomaattipyreetä

2 tl viherpippuria murskattuna

½ rkl yrttisuolaa

1 tl basilikaa

1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

150 g emmental-juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

 

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattipyree ja mausteet.

Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa ja juustoraastetta. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaviipaleet ja niiden päälle juustoraastetta. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 t 30 min ajan. Peitä vuoka kannella tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.