Usein, kun mietin, mitä ruoaksi laittaisin, käyn Mimmin keittiössä -blogissa. Siellä oli juuri tehty jauheliha-perunalaatikkoa ja sellaiseen minäkin päädyin tämän viikon erään arki-illan ruoan osalta, hieman erilaisella ohjeella vain.
750 g viipaleperunoita (pakaste)
400 g naudan jauhelihaa
100 g tomaattipyreetä
2 tl viherpippuria murskattuna
½ rkl yrttisuolaa
1 tl basilikaa
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
150 g emmental-juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa ja juustoraastetta. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaviipaleet ja niiden päälle juustoraastetta. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 t 30 min ajan. Peitä vuoka kannella tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kommentit