1022604.jpg

Tämä ohje on uusimmasta RuokaPirkka lehdestä. 
Itse lisäsin keittoon vielä aromisuolaa makua antamaan. 

1 pss (300 g) Pirkka siikafileitä (pakaste)
5-7 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
n. 8 dl vettä
1½ tl suolaa
10 valkopippuria
1 laakerinlehti
(aromisuolaa)

Suurus: 
1 dl vettä
2 rkl ruisjauhoja

Pinnallle:
1 dl tilliä (laitoin kuivattua)
voinokareita

Levitä siikafileet leikkuukaudalle ja anna niiden sulaa kohmeisiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori myös porkkanat ja viipaloi ne. Hienonna sipuli. Pane kasvikset kattilaan.

Paloittele kohmeiset kalat reiluiksi paloiksi ja nosta palat kasvisten päälle. Kaada vettä kattilaan, niin että kalat juuri peittyvät. Kiehauta ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

Sekoita vesi ja ruisjauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana keiton joukkoon. Sekoita varovasti ja anna keiton kiehua pari minuuttia.

Viiimeistele keitto tillillä ja voinokareilla. Tarjoa siikakeitto ruisleivän kanssa.