Alkuperäinen resepti täältä. Siinä käytettiin maustamattomia kanafileitä, maustamatonta kermaa, ja mausteina vain suola ja pippuri. Toki siinä oli käytetty myskikurpitsaa (ei ollut kaapissa), purjoa (me ei tykätä) sekä sinihomejuustoa (mies ei tykkää - sitä olisi kyllä ollut, itse herkuttelin joulun alla sinihomejuustolla pipareiden kanssa). Kypsensin vuokaa 45 minuutin ajan, sillä alkuperäisessä ohjeessa mainitun kypsennysajan puolen tunnin kohdalla kukkakaalit eivät olleet vielä kypsiä.
Kovasti alkuperäisestä versiostakin oli kommenteissa tykätty. Toki joku ei-ilmeisesti-sinihomejuuston-ystävä kertoi käyttäneensä reseptissä mainitun 100 g sijasta 1 tl sinihomejuustoa ja toinen meinasi, että ohjeessa broilereiden paistamiseen käytetty oliviiöljy on parempi sahan teräsketjuöljynä käytettynä.
Tästä omasta versiosta tuli oikein maukasta, ja mieskin tykkäsi todeten "Tämmöistä toistekin".
2 kpl (390 g) Jyväbroiler Broilerin filee rosmariini-karpalo
2,5 dl juustokermaa
1,5 dl kuohukermaa
150 g Coop pizza juustoraastetta (sekoitus mozzarellaa,cheddaria ja goudaa)
hieman suolaa
mustapipppuria
600-700 g kukkakaalia
Kuutioi broilerin fileet suupalan kokoisiksi ja paista ne pannulla öljyssä käännellen kypsiksi vajaan 10 minuutin ajan. Kaada pannulle juustokerma ja kuohukerma sekä puolet juustoraasteesta. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Riko kukkakaali osiin, poista kova kanta ja viipaloi kukkakaali siivuiksi.
Kaada voideltuun uunivuokaan broillerikastike, lisää kukkakaaliviipaleet ja sekoita ainekset keskenään. Ripottele pinnalle loppu juustoraasteesta.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa 45 minuutin ajan.
Kommentit