Perheen miehet toivoivat ruoaksi lasagnea. Lasagne on mielestäni aika suuritöinen, ja siksi tätä tulee tehtyä harvoin. Tällä ohjeella tuli hyvää, juustoraaste kannattaa tosi lisätä vasta paistumisen puolivälissä, niin se ei tummu. 

9-11 lasagnelevyä

Jauhelihakastike: 
400 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1 tl timjamia

Juustokastike: 
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoa
1 litra kevyt- tai täysmaitoa
½ tl suolaa
mustapippuria
100 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle: 
50 g emmental-mozzarellajustoraastetta

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla. 

Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan 1/3 maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito kahdessa erässä. Keitä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste. 

Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin seuraavat kerrokset. VIimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja päälle juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.