IMG_0410%5B1%5D.jpg

 

Tämän reseptin pohjana on Valion sivustolta ohje uunissa valmistettavalle kanapadalle. Jostain syystä kauppakäynnillä ei ollut ollenkaan kylmätiskissä broilerin rintafileitä, joten ostin broilerin sisäfileitä niiden sijaan. Sisäfileet voi toki halutessaan ruskistaa pannulla ennen pataan laittoa, mutta itse en katsonut sitä tarpeelliseksi - etenkin kun viime syksyisen vamman jäljiltä jo viime vuoden puolella parantunut ranne tahtoo edelleen ajoittain kipeytyä ruonlaitossa, varsinkin paistinpannulla paistamisen jälkeen.

Vaikka tässä oli kastikkeessa tomaattimurskaa, ei tomaatin maku tunkenut mitenkään läpi, kun lopuksi lisättin pari desiä kermaa. Kastike oli itse asiassa oikein hyvän makuinen.

Yleensä teen haudutuspataruoat High-toiminnolla, mutta tuona kyseisenä päivänä työt alkoi vasta klo 11 maissa, joten pistin juuri ennen töihin lähtöä padan hautumaan Low-toiminnolle. Haudutusajaksi Low:lla muodostui kuusi tuntia, broilerin sisäfileet olivat hyvin mureutuneet, mutta eivät kuitenkaan niin pitkälle kyspyneet, että olisivat atomeksi hajonneet.

 

n. 500 g broilerin sisäfileitä (marinoimattomia)

suolaa

hieman mustapippuria myllystä

Meira broilerimaustetta (sisältää paprika, sipuli, tomaatti, valkosipuli, korianteri, kurkuma, juustokumina, sarviapila, mustapippuri, valkopippuri)

2 rkl sitruunatäysmehua (esim. ReaLemon)

400 g yrttimaustettua tomaattimurskaa

5-6 aurinkokuivattua tomaattia, puolitettuna

1 rkl juoksevaa hunajaa

Lopuksi:

2 dl ruokakermaa (tai kuohukerma)

 

Mauta broilerin sisäfileet molemmin puolin ripottelemalla niille suolaa, mustapippuria ja broilerimaustetta. Siirrä ne haudutuspataan ja lisää sitruuunatäysmehu, tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja juokseva hunaja. Sekoita ainekset keskenään padassa. Sulje kansi ja hauduta Low kuuden tunnin ajan. Noin 15 minuuttia ennen kypsenysajan päättymistä lisää ruokakerma sekoittaen pataan, sulje kansi ja jatka haudutusta vielä vartin ajan.