IMG_4196%5B1%5D.jpg

 

Ollaan viikonlopun vietossa meren äärellä rantaruåttalaisten asuinsijoilla. Mökki on hieno, mutta ruoanvalmistukseen on ainoastaan yhden levyn induktiotaso, mikrouuni ja hiiligrilli. Nämä oli meillä etukäteen tiedossa, ja mehän otettiinkin mukaan oma airfryer ja sitä käytettiinkin moneen otteeseen viikonlopun aikana. 

Syötiin kesän ensimmäiset ruotsalaiset varhaisperunat K-kaupasta ostettujen Saaristomeren kirjolohipyöryköiden kanssa. Pyörykät lämmitin esilämmitetyssä airfryerissa 190 asteessa 5 minuutissa, ravistus välillä. Pyöryköistä tuli rapeita ja maukkaita. Salaattia ja remouladekastiketta seurana. 

 

IMG_4183.jpg

Mökki oli tunnin ajomatkan päässä kotoa ja tuloiltana nälkä pääsi jo mökille tullessa yllättämään. Ei siinä nälkäisinä hiiligrilliä lähdetty virittelemään, vaan pistettiin Atrian Hiillosmakkarat pöhöttimeen 200 asteeseen 10 minuutiksi, pari kertaa kypsennyksen aikana käännellen. (Muoks. Juhannuksena totesin, että 200/12 ja kertaalleen kääntö on parempi - makkarat saavat paremmin väriä.)

 

IMG_4198%5B1%5D.jpg

Riitan Herkun räiskäleet lämmitettiin myös airfryerissa. Päädyttiin pistämään ne kukin rullalle käärittynä pöhöttimeen, kaikki kuusi mahtuivat kerralla. Lämpötilaksi 170 astetta ja lämmitys 7 minuuttia. 

 

IMG_4200%5B1%5D.jpg 

 

Mökki on aivan meren rannassa ja täysin luonnon rauhassa. Ollaan saatu seurata merellä lokkeja pesimäpuuhissaan, pari silkkiuikkuakin rannassa uiskentelee, sorsapariskuntakin siinä viihtyy ja yksinäinen joutsen - mihin lie kumppaninsa hukannut. 

IMG_4194%5B1%5D.jpg 

 

IMG_4187%5B1%5D.jpg 

IMG_4205%5B1%5D.jpg

IMG_4186%5B1%5D.jpg