826659.jpg

Tähän tapaan valmistettu kaalilaatikko oli minulle aivan uusi tuttavuus, resepti löytyi Kotiäidin kootut -blogista.

600–800 g keräkaalia
5 dl vettä
½ lihaliemikuutioita
500 g jauhelihaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rkl jauhelihamaustetta
4 tomaattia
3 tl paprikajauhetta
2/3 pientä suola- tai etikkakurkkua
1 dl juustoraastetta
1 prk (120 g) smetanaa (tai ranskankermaa tai kermaa)
suolaa

Suikaloi kaali, sipuli, kurkku ja tomaatit. Murskaa valkosipuli. Hauduta hienonnettu sipuli, valkosipuli ja jauheliha kypsäksi paistinpannussa. Keitä kaalia lihaliemessä 10-20 minuuttia (kesäkaali kypsyy nopeasti). Kaada kaalin keitinvesi pois, lisää maustettu jauheliha ja muut ainekset. Paista uunissa 200 asteessa 1-2 tuntia.