IMG_4182%5B1%5D.jpg

 

Tein jo kerran aikaisemmin makaronilaatikkoa airfryerilla, ja tänään uudestaan. Viimeksi kypsennyslämpötila oli 150 astetta ja aika 30 minuuttia, mutta Facebookin airfryer-ryhmässä moni oli kypsentänyt makaronilaatikon 180 asteessa - sitä siis kokeilemaan. Vuoaksi muuten kannattaa sitten valita sen kokoinen, että mahtuu kuuman vuoan ottamaan patakintaiden kanssa pois fryerista.

 

3 dl makaronia

350 g naudan jauhelihaa

3/4 tl suolaa

mustapippuria

1 mm maustepippuria

1½ tl basilikaa

5 dl maitoa

2 munaa

3/4 tl suolaa

 

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista jauheliha pannulla, mausta suolalla, mustapippurilla, maustepippurilla ja basilikalla.

Valmista munamaito sekoittamalla maito ja munat keskenään, mausta suolalla.

Laita voideltuun uunivuokaan makaroni-jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.

Paistoin vuokaa 180 asteessa 20 minuuttia, eli kuten tuolla FB-ryhmässä olivat tehneet. Minun makaronilaatikkoni munamaito ei kyllä siinä ajassa ollut hyytynyt vaikka pinta oli saanut jo hyvän värin, eli jatkoin paistamista 160 asteessa vielä 10 minuuttia ja sitten oltiin siinä, mitä tavoiteltiiin.

Taitaa tuo 150-160 astetta / 30 minuuttia olla parempi ohje ainakin omalle pöhöttimelleni.