IMG_3872%5B1%5D.jpg

 

Pese perunat hyvin (omani olivat Bella Rosa -lajiketta) ja kuivaa ne talouspaperilla. Pistele perunoihin haarukalla muutama reikä (tämän on tarkoitus estää perunan räjähtäminen airfryerissa, en uskalla edes ajatella, mitä tapahtuisi, jos noin kävisi). Laita kulhoon tilkka oliiviöljyä ja pyöräytä perunat siinä. Ripottele perunoiden pinnalle suolaa ja pippurisekoitusta.

Laita perunat airfryerin koriin. Kypsennä 190 astetta 45 minuuttia (kypsennysajasta ja -lämpötilasta on erilaisia ohjeita, minä päädyin tähän, ja se oli hyvä). Käännä perunat puolivälissä paistamista. Kokeile perunan kypsyyttä haarukalla.

Lopputulos oli hyvä, miehen ja mun mielestä jopa aavistuksen parempi kuin uunissa tehtäessä. Kuori oli rapea ja maukas ja sisus pehmeä.

 

Uuniperunoiden täytteenä oli meidän suosikki, palvikinkkutäyte:

200 g Viola kevyt ruohosipulituorejuustoa

2 tl sinappia

150 g palvikinkkua, silputtuna

1 maustekurkku, kuutioituna

 

Pehmitä tuorejuustoa mikrossa 15 sekuntia ja sekoita siihen sitten sinappi. Lisää palvikinkku ja maustekurkkukuutiot. Sekoita. Tarjoa uuniperunoiden kanssa.

 

IMG_3871%5B1%5D.jpg