Alkuperäinen ohje on Sinin keittiöstä vuosien takaa. Muuten menin melko lailla ohjeen perusteella, mutta tein pienemmän annoksen, meitä kun on vain kolme syöjää. Olisi tästä riittänyt hyvin neljällekin syöjälle.
2½ dl pitkäjyväistä riisiä
vettä ja suolaa
1½ prk tonnikalaa
3 dl ruokakermaa
½ dl (chili)ketsuppia
½ rkl makeaa chilikastiketta
vajaa ½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1½ dl juustoraastetta
Sekoita ruokakermaan ketsuppi, chilikastike ja mausteet. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita keitetty riisi ja tonnikala keskenään. Lisää sekoitellen kerma-ketsuppiseos ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut mukavasti väriä.
Kommentit