IMG_2212%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen ohje on Sinin keittiöstä vuosien takaa. Muuten menin melko lailla ohjeen perusteella, mutta tein pienemmän annoksen, meitä kun on vain kolme syöjää. Olisi tästä riittänyt hyvin neljällekin syöjälle. 

 

2½ dl pitkäjyväistä riisiä

vettä ja suolaa

1½ prk tonnikalaa

3 dl ruokakermaa

½ dl (chili)ketsuppia

½ rkl makeaa chilikastiketta

vajaa ½ tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1½ dl juustoraastetta

 

Sekoita ruokakermaan ketsuppi, chilikastike ja mausteet. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita keitetty riisi ja tonnikala keskenään. Lisää sekoitellen kerma-ketsuppiseos ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut mukavasti väriä.