Mureketaikina:
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl nestettä (itse käytin kylmää vahvaa kahvia)
1 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
1 tl grillimaustetta
valkosipulia myllystä
paahdettua sipulirouhetta
1 muna

Perunahöystö:
1 ps (400 g) peruna-purjosekoitusta
1/2 pkt (70 g) Pirkka sinihomejuustoa
1 prk vispikermaa
1 muna
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa

Sekoita nesteeseen korppujauhot. Anna turvota muutama minuutti. Sekoittele mukaan myös loput murekkeen aineet. Vuoraa puolet (6 kpl) muffinipellin koloista pekonilla ja täytä murekeseoksella.

Annostele peruna-purjosekoitusta kuuden kolon puoliväliin, murustele mukaan sinihomejuustoa ja täytä kolot peruna-purjoseoksella. Sekoita kerman joukkoon muna ja mausteet ja jaa seos tasan perunavuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja kumoa esimerkiksi leikkuulaudan avulla. Tarjoa keot paistopinta ylöspäin käännettyinä.

Tässä valmiina uuniin:
403569.jpg


Ja tässä valmis annos:
403649.jpg


 

Vinkki reseptiin: Pirkka.fi