IMG_4866%5B1%5D.jpg

 

Valion sivuilta löytyi resepti Ahven-perunapelti. Toteutin ohjeen ahvenen serkkukalalla, kuhalla, koska K-kaupan palvelutiskillä oli enää muutama ahvenfilee jäljellä, mutta kuhafileitä oli reippaasti. Uudet perunatkin olivat jo aika suuria, joten paloittelin ne neljään osaan. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin myös tuoreen kukkakaalin sijasta pakastettua. Tämän ohjeen annos on neljälle.

 

700 g uusia perunoita

3/4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

mustapippuria

rosmariinia

400 g kuhafileitä

½ tl suolaa

ripaus valkopippuria

n. 100 g Viola tillituorejuustoa

kuivattua tilliä

200 g pakastekukkakaalia

hiven suolaa, rakuunaa

 

Sulata pakastekukkakaalia mikrossa sulatusteholla n. 5 minuuttia.

Pese uudet perunat ja perunoiden koosta riippuen paloittele ne pienemmiksi, kahteen tai neljään osaan. Pyöräytä perunat oliiviöljyssä, joka on maustettu suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille paistumaan 200 asteeseen. Lisää 5 minuutin kuluttua perunoiden viereen pellille paistumaan kukkakaalit, jotka olet maustanut suolalla ja rakuunalla (ehkä ne olisi voinut laittaa uuniin samaan aikaankin perunoiden kanssa)..

Mausta kuhafileet (näistä oli ruotorivikin poistettu jo lihamestarin toimesta) suolalla ja valkopippurilla. Levitä puolelle fileistä tillituorejuustoa, jota olet pehmittänyt mikrossa täysteholla n. 15 sekuntia. Paina kunkin tuorejuustolla päällystetyn fileen päälle toinen suurinpiirtein samankokoinen filee kanneksi. Ripottele kalojen pinnalle kuivattua tilliä.

Kun perunat ovat paistuneet uunissa 200 asteessa 15 minuuttia, lisää kuhafileet pellille ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Perunoiden paistoaika kokonaisuudessaan on siis 35 minuuttia.