IMG_3879%5B1%5D.jpg

 

Broileri-riisivuokaa vähän isompi satsi (6 hengelle), niin riittää miehelle etätyöpäiviksi taas syömistä. Tosin ne etätyöpäivät on kovaa vauhtia vähenemässä, kun koronarajoituksia puretaan. Alkuperäinen Valion resepti täältä, jonkin verran mukaellen. Broileria olisi saanut ehkä olla enemmänkin, vaikka joku reilut 600 g.

Tuon alkuperäisen reseptin kommenttikentässä oli joitakin kommentteja siitä, että nestettä oli ruoassa liikaa, ja lopputulos muistutti enemmän keittoa kuin vuokaruokaa. Suurin osa kommentoijista oli kuitenkin sitä mieltä, että nestettä oli reseptissä sopivasti, ja uskaltauduinkin tekemään sen alkuperäisen reseptin mukaan. Mutta se johtopäätös oli väärä - tunnin kohdalla ruo´assa oli vielä runsaasti lientä. Jatkoinkin kypsentämistä yhteensä 1,5 tuntia, ja sitten oltiinkin jo siinä lopputuloksessa, mitä meinattiin.

 

4 dl Risella täysjyväriisiä (35 min kypsyvää)

1 iso paprika, kuutioituna

250 g kesäkurpitsaa, kuutioituna

4 kpl (520 g) Jyväbroiler Broilerin fileepihvi paahteinen paprika

yrttisuolaa

pippurisekoitusta

9,5 dl vettä

1½ kanaliemikuutio

2,5 prk (á 2.5 dl) Valio ruokakerma Kolme juustoa

½ pss (á 150 g) cheddarjuustoraastetta

 

Paloittele broileripihvit suupalan kokoisiksi kuutioiksi.

Mittaa riisit isoon, vähintään 3 litran vetoiseen, voideltuun uunivuokaan. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja broilerikuutiot. Mausta yrttisuolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kanaliemikuutio. Lisää kolmen juuston kerma kanaliemen joukkoon, kaada vuokaan ja sekoita vielä. Paista uunissa 200 asteessa (1-)1,5 tunnin ajan. Paistumisen puolivälissä ripottele pinnalle juustoraastetta.