453791.jpg

Näiden herkullisten leipien resepti löytyi Julien ruokaohjeita -blogista, vähän alkuperäistä reseptiä mukailin. 3-vuotiaamme nimesi nämä oitis rosvoleiviksi! Mureketaikinaan kokeilin käyttää ensimmäistä kertaa Meiran maustettua korppujauhoa.

Mureketaikina:
3/4 dl Meiran maustettua korppujauhoa
1½ dl kylmää vahvaa kahvia
1 kananmuna
300g paistijauhelihaa

Kaada maustettu korppujauho kulhoon. Lisää neste ja kananmuna. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi.

Voitele monivilja-paahtoleivät Oivariinilla, varsinkin reunat hyvin. Laita taikinaa aika paksulti voidellun paahtoleivän päälle ja varmista että taikinaa on myös leivän reunoilla. Näin reunat eivät pääse kovin paljon korppuuntumaan. Paista n.200 asteessa puolisen tuntia.

Sienikastike:
n. 2 dl siitakesieniä tai muita sieniä (kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä)
1½ rkl voita
paahdettua sipulirouhetta
1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl  ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

Hienonna sienet. Jos sienet ovat pieniä, voit jättää ne kokonaisiksi.  Kuumenna pannulla voi ja ruskista siinä kevyesti sienet. Ripottele vehnäjauho seokseen ja anna kypsyä hetken. Kaada hiljalleen joukkoon ruokakerma, sekoita ja hauduttele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Julie suosittelee ehdottomasti leivän kaveriksi persikkalohkoja, ja tämä osoittautuikin oikein herkulliseksi yhdistelmäksi.