Me ollaan nyt miehen kanssa molemmat kesälomalla. Onneksi päästiin niistä hirmuhelteistä eroon, enkä ole yhtään harmissani siitä, että tänäänkin on pikkuisen sadellut. Kesäloma-aamuna marjakiisseliä ja kiireetöntä kaurapuuroa haudutuspadassa hauduttamalla. Viime kesän punaherukoista jäi enää pieni määrä pakkaseen, ja eiköhän nekin ehditä käyttää ennen kuin tämän kesän marjat kypsyvät.
Punaherukka-vadelmakiisseli:
3/4 l vettä
400 g punaherukoita
200 g pakastevadelmia
1½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
3/4 dl kylmää vettä
Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa ja suurusta sitten vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.
Kaurapuuro haudutuspadassa:
1 l kiehuvaa vettä
3,5 dl Myllärin kiireetön kaurahiutale
1 tl suolaa
Voitele haudutuspata. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita. Kypsennä High kantta avaamatta 2-2½ tuntia (omaa puuroa kypsensin 2 t 15 min ja se oli oikein sopiva aika).
Kommentit