IMG_4293%5B1%5D.jpg

 

Me ollaan nyt miehen kanssa molemmat kesälomalla. Onneksi päästiin niistä hirmuhelteistä eroon, enkä ole yhtään harmissani siitä, että tänäänkin on pikkuisen sadellut. Kesäloma-aamuna marjakiisseliä ja kiireetöntä kaurapuuroa haudutuspadassa hauduttamalla. Viime kesän punaherukoista jäi enää pieni määrä pakkaseen, ja eiköhän nekin ehditä käyttää ennen kuin tämän kesän marjat kypsyvät.

 

 

Punaherukka-vadelmakiisseli:

3/4 l vettä

400 g punaherukoita

200 g pakastevadelmia

1½ dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

3/4 dl kylmää vettä

 

Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa ja suurusta sitten vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

 

Kaurapuuro haudutuspadassa:

1 l kiehuvaa vettä

3,5 dl Myllärin kiireetön kaurahiutale

1 tl suolaa

 

Voitele haudutuspata. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita. Kypsennä High kantta avaamatta 2-2½ tuntia (omaa puuroa kypsensin 2 t 15 min ja se oli oikein sopiva aika).