IMG_3042.jpg

 

2. pääsiäispäivän ruokana hapankorpuilla kuorrutettua lohta. Rapea hapankorppu ja lohi sopivat mukavasti yhteen.  

 

700 g lohifilee

1 rkl sitruunamehua

3/4 tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

4 hapankorppua

tuoretta tilliä

 

Kermaviili-tuorejuustokastike: 

1 prk kermaviiliä

100 g ruohosipulituorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl mustapippuria

 

Ota lohi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistumista. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. 

Murskaa hapankorput tehosekoittimessa karkeaksi murskaksi. Ripottele hapankorppumurska lohifileen päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa kunnes sisälämpötila on 50 astetta. 

 

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili ja mikrossa täysteholla 15 sekuntia pehmitetty tuorejuusto keskenään. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.