IMG_1479%5B1%5D.jpg

 

Hadutuspata oli jäänyt pölyttymään pitkäksi aikaa varastoon, mutta nyt kaivoin sen esiin. Itsenäisyyspäivän ateriaksi valmistin sillä palapaistia. Kyllä oli liha mureaa 8 tunnin haudutuksen jälkeen. 

 

400 g naudan palapaistilihoja

2 rkl voita

2 dl vettä

½ rkl vehnäjauhoja

1 sipuli

ripaus valkosipulirouhetta

1 laakerinlehti

½ tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

1 d ltomaattimurskaa

ripaus valkopippurijauhetta

1 dl kermaa

 

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen. Ruskista lihakuutiot pannulla voissa. Laita lihat haudutuspataan. Huuhtele pannu 1 dl:lla vettä ja kaada pataan lihojen joukkoon. Sekoita 1 dl vettä ja vehnäjauhot ja lisää pataan. Kuutioi sipulit. Lisää kaikki ainekset pataan kermaa lukuunottamatta. 

Valitse alhainen (low) lämpötila ja kypsennä palapaistia haudutuspadassa 7-9 tuntia. Lisää kerma 15-30 minuuttia ennen ruoan valmistumista.