Hadutuspata oli jäänyt pölyttymään pitkäksi aikaa varastoon, mutta nyt kaivoin sen esiin. Itsenäisyyspäivän ateriaksi valmistin sillä palapaistia. Kyllä oli liha mureaa 8 tunnin haudutuksen jälkeen.
400 g naudan palapaistilihoja
2 rkl voita
2 dl vettä
½ rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
ripaus valkosipulirouhetta
1 laakerinlehti
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1 d ltomaattimurskaa
ripaus valkopippurijauhetta
1 dl kermaa
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen. Ruskista lihakuutiot pannulla voissa. Laita lihat haudutuspataan. Huuhtele pannu 1 dl:lla vettä ja kaada pataan lihojen joukkoon. Sekoita 1 dl vettä ja vehnäjauhot ja lisää pataan. Kuutioi sipulit. Lisää kaikki ainekset pataan kermaa lukuunottamatta.
Valitse alhainen (low) lämpötila ja kypsennä palapaistia haudutuspadassa 7-9 tuntia. Lisää kerma 15-30 minuuttia ennen ruoan valmistumista.
Kommentit