En ole muistaakseni aiemmin haudutuspataruokaa tehdessä käyttänyt pakastekasviksia, vaan ainoastaan tuoreita kasviksia. Nyt sitten kaivoin pakastimesta Puutarhurin sekoitus -pussin ja ajattelin laittaa sen ihan tavalliseen jauheliha-makaronipataan mukaan. Mietin vähän, että missä vaiheessa pakastekasvikset laitan, mutta joitain Youtuben haudutuspatavideoita selailtuani päädyin sitten laittamaan ne heti alussa pataan, eikä menneet liian pehmeksi kypsennyksen aikana.
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
2 tl pizzamaustetta
mustapippuria
1 prk (390 g) tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
250 g Apetit Puutarhurin sekoitus -pakastekasviksia (jäisinä)
3½ dl tummaa makaronia
Ruskista jauheliha pannulla ja laita haudutuspadan pohjalle. Lisää jauhelihan päälle suola, sipulijauhe, valkosipulijauhe, pizzamauste ja mustapippuri. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi sekä pakastekasvikset. Sekoita. Kypsennä High 3 tunnin ajan. 15-20 minuuttia ennen ruoan valmistumista lisää joukkoon makaronit sekoittaen, peitä pata kannella ja anna hautua vielä vartin verran.
Kommentit