IMG_4482%5B1%5D.jpg

 

En ole muistaakseni aiemmin haudutuspataruokaa tehdessä käyttänyt pakastekasviksia, vaan ainoastaan tuoreita kasviksia. Nyt sitten kaivoin pakastimesta Puutarhurin sekoitus -pussin ja ajattelin laittaa sen ihan tavalliseen jauheliha-makaronipataan mukaan. Mietin vähän, että missä vaiheessa pakastekasvikset laitan, mutta joitain Youtuben haudutuspatavideoita selailtuani päädyin sitten laittamaan ne heti alussa pataan, eikä menneet liian pehmeksi kypsennyksen aikana.

 

400 g naudan jauhelihaa

½ tl suolaa

1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

2 tl pizzamaustetta

mustapippuria

1 prk (390 g) tomaattimurskaa

4 dl lihalientä

250 g Apetit Puutarhurin sekoitus -pakastekasviksia (jäisinä)

3½ dl tummaa makaronia

 

Ruskista jauheliha pannulla ja laita haudutuspadan pohjalle. Lisää jauhelihan päälle suola, sipulijauhe, valkosipulijauhe, pizzamauste ja mustapippuri. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi sekä pakastekasvikset. Sekoita. Kypsennä High 3 tunnin ajan. 15-20 minuuttia ennen ruoan valmistumista lisää joukkoon makaronit sekoittaen, peitä pata kannella ja anna hautua vielä vartin verran.