IMG_3411%5B1%5D.jpg

 

Kerran aikaisemmin olen tehnyt makaronilaatikon haudutuspadassa, ja silloin sain kommenttia, että tämän voisi tehdä kypsentämättömistä makaroneistakin ja low-asetuksella. Netin syövereistä löysin yhden perinteisen haudutuspadassa tehdyn jauheliha-makaronilaatikon ohjeen, jossa kylläkin keitetään makaronit lähes kypsiksi ja haudutusaika on Low 2-3 tuntia. Kuitenkin löytyy useita englanninkielisiä macaroni and cheese -reseptejä, jossa käytetään raakoja makaroneja ja kypsennysaika on 2.5 tuntia matalalla lämmöllä. Joten ei kun kokeilemaan. Tein tämän 3.5 litran padassa.

2.5 tunnin kuluttua makaronit olivat kyllä pehmeitä, mutta munamaito ei ollut täysin hyytynyt. Perheen nälkäisimmät söivät jo tässä vaiheessa, minä sekoittelin ruokaa hieman ja käänsin asetukselle High ja jatkoin kypsennystä vielä puoli tuntia, ja tällöin oli ruoka taas jo jonkin verran kiinteämpää ja kuvan tilanne.

Eli kokeilemisen tulos: makaronit voi laittaa kypsentämättömänä ruokaan, mutta haudutus ehdottomasti High-asetuksella. Tämän kokemuksen perusteella esteettisempi laatikko tulee kuitenkin etukäteen hetken keitetyistä makaroneista. 

 

400 g naudan jauhelihaa (10%)

1 sipuli, silputtuna

1 tl suolaa

ripaus valkosipulijauhetta

mustapippuria myllystä

5 dl makaronia

9 dl maitoa

2 (ehkä sittenkin 3) munaa

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl yrttisuolaa

150 g emmental-mozzarella -juustoraastetta

 

Ruskista jauheliha pannulla sipulin kera. Mausta suolalla, mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Voitele haudutuspata. Kaada kypsentämättömät makaronit pohjalle, lisää paistettu jauheliha ja sekoita. Valmista munamaito, lisää mausteet ja kaada seos vuokaan. Lisää vielä juustoraaste ja sekoita hyvin. Hauduta High 2.5-3 tuntia.